Prisregn i 2021

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Priser vi har uddelt

Fyens Stiftstidende

Best of Odense 2021

Ugeavisen Odense hylder hvert efterår det bedste i Odenses handels- og kulturliv med kåringer på stribe i Best of Odense. Læserne indstiller kandidater i 17 kategorier, og vinderne kommer på scenen ved et festligt awardshow med 700 gæster. 

I forbindelse med Best of Odense uddeles samtidig I Byen-prisen på 20.000 kroner. Den gik i 2021 til HCA Paraden.

Byens Bedste i Middelfart 2021

Melfar Posten i Middelfart kårede i efteråret 2021 Byens Bedste blandt byens handels og kulturliv med ni kåringer på stribe. Der blev desuden uddelt tre specialpriser, som var 15.02.22 – KA/PKJ sponsoreret af eksterne samarbejdspartnere: Fællesskabsprisen, Erhvervsfighter og Brobyggerprisen. Læserne indstiller kandidaterne og vinderne blev hyldet ved et stort awardshow, hvortil alle kunne købe billetter.

Byens Bedste i Nyborg 2021

Den 3. november 2021 var cirka 270 gæster samlet på Bastionen i Nyborg, hvor Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg havde arrangeret prisfest for kommunens handels- og kulturliv. I alt skulle der kåres 10 vinderne fordelt på lige så mange kategorier. Aftenen var kulminationen på et flere måneder langt forløb, hvor læserne havde det afgørende ord fra start til slut. 

Fyns bedste sosu

380 motiverede indstillinger havde juryen at forholde sig til, da Fyens Stiftstidende skulle kåre Fyns bedste sosu i forbindelse med den journalistiske kampagne “Hvem skal passe farmor”. Fem blev nomineret og en valgt: Sara Christiansen for sit arbejde på Birkelund Plejecenter i Langeskov. Fyns bedste sosu blev hyldet 11. oktober i forbindelse med Fyens Stiftstidendes topmøde om udfordringerne med at sikre varme hænder til at tage sig af en hastigt voksende andel af ældre borgere.

Årets Sportsnavn 2021

Han var optaget af kamp på dagen, så han måtte sende sin mor for at modtage prisen Årets Sportsnavn 2021. Viktor Axelsens OL-medalje af guld gjorde udslaget, da juryen skulle afgøre, hvilken af de mange imponerende fynske sportsbedrifter, der vejede tungest i et imponerende sportsår. Fyens 

Stiftstidendes pris Årets Sportsnavn er uddelt siden 1950. Og nu tre gange til den internationale badmintonstjerne fra Fyn.

Årets Fynbo 2021

Et flot felt på godt 50 fynboer havde læserne foreslået som kandidater til titlen Årets Fynbo 2021. Prisen er uddelt af Fyens Stiftstidende siden 1976 og går til en fynbo, der på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden. En jury udvælger fem nominerede, hvoraf en bliver året til Årets Fynbo. Og den ærefulde titel blev uddelt på en stormfuld lørdag, hvor gæsterne i mediehuset sammen med seerne på livetransmissionen overværede kunstneren og provokatøren Jens Galschøt modtage prisen i en regn af konfetti og rosende ord fra juryen.

Best of Odense 2021

JydskeVestkysten

Prisaktiviteterne på JydskeVestkysten var i 2021 præget af coronarestriktionerne. Derfor blev hverken den traditionelle  JydskeVestkystens Kulturpris eller lige så traditionelle erhvervsprisen Den Gyldne Ambolt uddelt i 2021.

Byens Bedste

Det lykkedes i oktober at gennemføre prisshowet Byens Bedste i Musikhuset Esbjerg, hvor JydskeVestkysten uddelte i alt 12 priser til byens forretningsliv.

Århus Stiftstidende

Boyepokalen

Som altid delte Århus Stiftstidende tre priser ud i løbet af året. Boye Pokalen, som gives til årets største idrætspræstation i Aarhus, en pris til årets talent samt Erik Schmidts mindelegat, som gives til den største journalistiske præstation på Århus Stiftstidende.

Boyepokalen gik til Lisa Gjessing, der fik prisen for sin fantastiske præstation ved para-OL. Her vandt hun guld i taekwondo efter at have været helt suveræn gennem hele turneringen. Årets talent blev Thomas Arnoldsen, der trods sine bare 19 år allerede er fast spiller på Skanderborg-Aarhus håndboldhold og for få dage siden blev udtaget til det danske landshold.

Mindelegatet gik til journalist Henrik Lund, der fik prisen for blandt andet at have haft særdeles kritiske lys på etableringen af Letbanen i Aarhus.

Randers Amtsavis

Årets idrætsleder

Hvert år i juni kårer Randers Amtsavis i samarbejde med Samvirkende Idræts Klubber i Randers og Spar Nord Årets Idrætsleder valgt af SIKR. I 2021 faldt valget på mangeårig formand for Randers Freja Atletik & Motion Mogens Møller, der blev overrasket og hædret i privaten på sin 70-års fødselsdag.

Årets sportsnavn

Ligeledes i juni kårer Randers Amtsavis – i samarbejde med Randers Talent & Elite samt Sparekassen Kronjylland – Årets Sportsnavn. Det blev i 2021 basketligaklubben Randers Cimbria for klubbens fantastiske DM-sølvmedalje.

Løberen Thijs Nijhuis vandt for andet år i træk prisen som Årets Sportsnavn i Viborg. Foto: Morten Pedersen

Viborg Stifts Folkeblad

Årets sportsnavn

Folkebladet uddelte i begyndelsen af 2021 igen Folkebladets Årets Sportsnavn. Det skete på en speciel måde, da det var midt under corona. Normalt ville prisen blive uddelt til Sportsgalla, men denne gang skete det i en liveudsendelse på viborgfolkeblad.dk, hvor de tre nominerede, Jacob Neestrup, Kristina Jørgensen og Thijs Nijhuis medvirkede sammen med Ulrik Wilbek, der er med i prisjuryen. Løberen Thijs Nijhuis vandt prisen for andet år i træk. 

Dagbladet Ringkøbing-Skjern

Årets Erhvervspris

Prisen uddeles i samarbejde mellem Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Vestjysk Lederforum. Temaet for 2020 var digitalisering, og prisen gik til Billig-arbejdstøj fra Spjald.

Årets Foreninger

Priserne uddeles i samarbejde mellem Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Ringkøbing Landbobank til foreninger i de seks gamle kommuner i udgivelsesområdet. Årets priser gik til Beboervennerne i Lem, Skjern Computerklub, Tarm Tennisklub, Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening, Vestjyske Buejægere og Røjklit Havn.

Fredericia Dagblad

Byens bedste

I forhold til sammenhængskraften skal fremhæves, at vi i 2021 fik sat gang i Byens Bedste 2021, der hylder det lokale handels- og kulturliv, og det blev afsluttet med en prisfest i slutningen af februar 2022.

Horsens Folkeblad

Årets Bojsen

I april uddelte Horsens Folkeblads Fond for 17. gang Årets Bojsen. Prisen har fået navn efter Emil Bojsen, der ud over at være Horsens Folkeblads redaktør i slutningen af 1800-tallet udrettede store ting for datidens Horsens. I 2021 var temaet coronatidens helte.

Hovedprisen gik til Lene Kristensen, grundlægger af butikken Heart & Soul i Horsens, for at støtte socialt udsatte børn og unge, familier og ældre. Ud over en bronzeskulptur af Christian Lemmertz og en radering af samme kunstner fik hun 10.000 kr. til at gøre endnu mere for mennesker, som var ramt af pandemien. De to små Bojsen-priser gik til Lars Mose, projektleder hos Bo Trivsel, der i en lang periode læste virtuelle godnathistorier for Sundparkens børn, og Mette Hunger, frivillig igangsætter af selvhjælpsgrupper i Sund By Butikken. Også de fik hver en radering samt 10.000 kr.

Årets idrætsleder

Horsens Folkeblads idrætslederpris er blevet uddelt siden 1960.

I 2021 var modtageren Jacob Nikolajsen fra Horsens Sejlklub. Som cheftræner i ungdomsafdelingen har han været med til at udvikle en god trænerkultur og aktivere ikke bare de unge sejlere, men også deres søskende og forældre. Med prisen fulgte 3000 kr.

Intitativprisen i Odder

Odder Avis’ Initiativpris gik i 2021 til Gunnar T. Hansen og Orla Lienhøft for deres indsats i Norsminde Sejlklub. Med æren fulgte 2000 kr.

Prisen blev uddelt ved premieren på kåringen af Byens Bedste i Odder. Her fejrede en fyldt sal Byens Bedste inden for kategorierne: bedste spisested, bedste oplevelse, bedste service, bedste håndværker og bedste dagligvarebutik. Vinderne blev: Vecchio Ceonvento, Fru Møllers Mølleri, Phone World, tømrerfirmaet Christian Stougaard og Kvickly Odder.

Fyns Amts Avis

Den sydfynske initiativpris

Siden avisens 150 års fødselsdag i 2013 har vi uddelt den Sydfynske Initiativpris, der hvert år gives til en personer, der har taget et særligt initiativ og skabt liv på Sydfyn. I 2021 blev prisen givet til Foreningen Korinth Kro – og uddelt ved et storstilet arrangement på Marstal Søfartsmuseum med vinderne fra 2020: ÆrøEkspressen.

Fyns Amts Avis har i flere år været en af arrangørerne bag Svend Filmfest, og i 2021 blev der igen festet på Torvet i Svendborg efter et coronapræget 2020.

Erhverv+

Jysk Fynske Mediers erhvervsavis Erhverv+ har en mission om at sprede inspiration. Den mission kommer blandt andet til udtryk i forbindelse med den årlige uddeling af Inspirationsprisen i forbindelse med vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. I 2021 gik prisen til Jesper Refning, Daxiomatic (Fyn), Torben Larsen, Give Steel (Sydjylland) og Pharma-Tech ved Morten Hart Johansen og Ole Rubek (Midtjylland).

At Inspirationsprisen også kan være med til at inspirere en af modtagerne selv, fortalte Ali Cevik, administrerende direktør og stifter af HR-ON, til Erhverv+ i oktober 2021. I virksomheden har medarbejderne fået frihed til at definere deres arbejdstid. 

Anne-Marie Rindom får overrakt årets Bojsen af Chefredaktør Lene Vestergaard. Foto: Mads Dalegaard

Priser vi har modtaget

Hovedstadens Mediehus

Hovedstadens Mediehus blev ved Ugeavisernes Efterårsseminar hædret med “De lokale mediers specialpris”, der hylder den udgivelse, der - uanset platform - har gjort sig særligt bemærket i løbet af året, og som med sin indsats kan virke som inspiration for andre. Prisen blev givet for projektet #72timer, hvor redaktionen inviterede ti frivillige københavnere til at være hjemløse i tre døgn.

Dagbladet Holstebro-Struer

Journalist Palle Hyldahl Brændsgaard fra Holstebro-redaktionen på dagbladet Holstebro-Struer modtog Dansk Journalistforbund Kreds 5's journalistpris, Den Gyldne Blok, for sin artikelserie om ALS-ramte Knud-Erik Dam. Serien har strakt sig over fem år, men prisen fik han konkret for arbejdet i 2021.

JydskeVestkysten

Brancheforeningen Danske Medier gav i maj 2021 ved kåringen af årets bedste avissider hædrende omtale til et avistillæg, som JydskeVestkysten udgav i juni 2020. Juryens bedømmelse lød:

”Omfanget af tillægget er i sig selv beundringsværdigt i relation til emnet: 24 fulde sider med stof om og med en problematik, der fylder meget i disse år. Omfang får man ikke priser for, men de mange vikler, tilgange og greb er meget fint redigeret. Journalistikken og visualiseringen har fundet sammen i en rigtig god rytme igennem siderne.

Tillæggets kvalitet kunne sagtens fungere som supplerende læremiddel i folkeskoler, på gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner. Tryk et ekstra oplag og del det ud til Danmarks skoler!”.

Læs JydskeVestkystens artikel om prisen til printredigerende Kent Hansen her.

 

Ugeavisen Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg blev nærmest traditionen tro udstyret med flere priser ved uddelingen af ugeavisernes årspriser: Guld i form af Årets debatpris for en dagsordensættende debat om vindmøller i Tjæreborg samt sølv i nyhedskategorien for dækningen af sagen om den kontroversielle EfB-træner Peter Hyballa.

 

Ugeavisen Svendborg

Ugeavisen Svendborg fik sølv i debatkategorien for at have skabt kontakt mellem den 83-årige smakkejolle-entusiast Thorkild Henrik Møller og den 29-årige sygeplejerske Ditte Friis Clausen, som har behandlet den pensionerede sejler.

83-årige Thorkild ledte efter en sygeplejerske, der havde en helt særlig tatovering, som han selv gerne ville have, og det skulle være præcis den smakkejolle, som sygeplejersken havde. Derfor satte ugeavisen gang i jagten efter sygeplejersken og med hjælp fra læserne blev hun fundet i Odense, og så kunne Thorkild endelig få en tatovering af netop den rette smakkejolle.

Foto: Michael Thorbjørnsen
Jysk Fynske Medier (JFM) er Danmarks næststørste private mediekoncern og dækker hele landet. Vi når ca. 2,6 millioner kontakter hver uge, har en omsætning på ca. 2 mia. kr. og beskæftiger ca. 1800 medarbejdere. Koncernen udgiver i alt 15 dagblade med godt 600.000 læsere hver uge og 63 ugeaviser med ca.  930.000 læsere. Avisen Danmark er et af landets mest læste dagblade med over 450.000 læsere hver uge. Dertil regionale og lokale nyhedssites med ca. 1,2 mio. ugentlige brugere. Den nationale Radio4 - med JFM som hovedejer - når ca. 280.000 ugentlige lyttere. Radio4’s podcasts blev i 2021 downloadet 8,5 mio. gange. Foruden Radio4 har koncernen fire kommercielle radiostationer med tæt på 700.000 ugentlige lyttere. JFM er medejer af det største danske distributionsselskab dao og har derudover egne distributionsselskaber. JFM ejer to rotationstrykkerier og et full service printhouse Step Print Power. Datterselskabet, kommunikationsbureauet STEP er blandt Danmarks største. Dertil drives digitale aktiviteter som Gul&Gratis, deal.dk og SPOTdeal.