Journalistikkens Dag

287 journalister og redaktionelle ledere var samlet til Journalistikkens Dag i Vingsted ved Vejle. Foto: Michael Bager
Af Kim Stagaard, Redaktionschef på printcentralen i Esbjerg

Onsdag den 13. marts 2024 var størstedelen af JFM's redaktionelle organisation samlet i Vingsted til Journalistikkens Dag for andet år i træk. I alt 287 journalister og redaktionelle ledere stemplede ud af den daglige nyhedsdækning for at fokusere på at dele viden og inspiration om journalistik, der skaber værdi for brugerne.

Programmet var sat sammen af både korte og lange oplæg, præsentationer og debatter om blandt andet presseetik, AI og kvinder som målgruppe.

Deltagerne blev i løbet af dagen også delt op i fire grupper, som var på turne rundt til fire workshops, hvor JFM-specialister delte ud af egen erfaring og indsigt om alt fra gribende portrætinterviews til krimstof.

En vigtig del af dagen var også kåringen af Årets Bedste Journalistik i JFM i femkategorier. Vinderne blev:

Årets fortælling

Julie Bødiker, Fyns Amts Avis

Fortællingen om Anette Bøtters sidste tid, inden hunbegik selvmord

Arkivfoto: Tim K. Jensen.

Årets breaking

Nicole Leicht Oszadlik og Katrine Jørgensen

For stormflodsdækning i Aabenraa i oktober.

Foto: Søren Gylling

Årets lange, seje træk

Christian Baadsgaard, Dagbladet Ringkøbing-Skjern

For balladen i Ringkøbing-Skjern Forsyning

Arkivfoto: Mikkel Jezequel

Årets afsløring

Stine Hygum

For sagen om Louiseskolen i Haderslev.

Collage: Peter Jensen
Foto: Michael Bager
Vi er Danmarks næststørste privatejede mediekoncern. Vi lever af at formidle. Vi er sat i verden for at fastholde og udvikle de regionale og lokale mediers afgørende rolle for demokrati og sammenhængskraft i lokalområderne. Det er vores mission. Og det, der driver os hver eneste dag. Vi står bag 15 dagblade, 43 ugeaviser, 4 kommercielle radiostationer, en landsdækkende tale-radio og en lang række nyhedssites og andre digitale brands. Vi har virksomheder, der skaber kommunikation mellem mennesker. Trykkerier og trykformidlere, dealsites, et kommunikationsbureau og distributionsfirmaer, der leverer aviser og pakker til alle adresser 365 dage om året. På alle platforme informerer og inspirerer vi hver eneste dag med vores historier fra der, hvor livet leves. Vi dækker hele Danmark. Vi er en levende organisation med 1500 engagerede medarbejdere med arbejdssteder fra Holstebro til Hovedstaden. Medarbejdere, der hver dag lægger al deres energi, viden og kunnen i at informere, inspirere, kommunikere og underholde.