Prisregn i 2021

Fyens Stiftstidendes Klimaredaktion løb med DJ Kreds Fyns pris Kæphesten

I motivationen for prisen lød det: Klimaredaktionen er født ud af en nødvendighed for at levere mere journalistik om et emne, der optager mange og påvirker alle. Den er skabt i samarbejde med Odense Klimapartnerskab og dermed i en alliance med både Odense Kommune, Syddansk Universitet og en række fynske virksomheder. Men stadig med journalistisk uafhængighed og på en måde hvor alle artikler er frit tilgængelige.  

Det gør klimaredaktionen til et modigt nybrud. Både i måden at forsøge at drive rentabel medievirksomhed på, men også som journalistisk satsning. Redaktionens medlemmer dækker emnet intenst, kritisk, relevant, vedvarende og borgernært og løser opgaven forbilledligt.

Læs nyheden om kæphesten her.

Og læs mere om klimaredaktionens arbejde her.

Pris for graverjournalistik

En af Dagbladet Ringkøbing-Skjerns journalister blev fredag den 8. marts hædret på fornem vis. Det skete, da Dansk Journalistforbunds Kreds 5, der dækker Midt- og Vestjylland, ved en gallafest i Holstebro for 14. gang uddelte prisen Den Gyldne.

Begrundelsen lød blandt andet: ”Christian Baadsgaard har gennem sit arbejde demonstreret, hvad sand graverjournalistik handler om. Han har ikke alene skrevet flere end 30 artikler om balladen i Ringkøbing-Skjern Forsyning, men har også insisteret på at afdække sandheden bag lukkede døre trods gentagne forhindringer og afslag på aktindsigt. Baadsgaards indsats er ikke blot et eksempel på fremragende journalistisk arbejde, men også en påmindelse om vigtigheden af en fri og uafhængig presse.”

Læs mere her.

VAF-fotojournalist modtog hæder for portræt af 100-årige Lillian

Mette Mørk, fotojournalist på Vejle Amts Folkeblad, modtog i marts en fornem hæder for sit arbejde med at indfange og dokumentere livet i og omkring Vejle.

Hun fik en andenplads i kategorien for tv- og videoportrætter ved Årets Pressefoto 2024 for et videoportræt af Lillian Bøgvad, som hun fulgte i den 100-åriges dagligdag.

Se videoen lige her.

Foto: Peter Hagmund-Hansen

Praktikanter vinder pris for stærk journalistik

Freja Enslev og Markus Valentin fra Fyens Stiftstidende vandt kategorien for originalitet, da Danmarks fornemmeste hæder til spirende journalister Kravlingprisen blev uddelt til prisfest på Bremen Teater i København. De to journalister sikrede sig prisen med mini-serie om en lokomotivfører, der har påkørt fire personer.

Læs mini-serien her.

Vi er Danmarks næststørste privatejede mediekoncern. Vi lever af at formidle. Vi er sat i verden for at fastholde og udvikle de regionale og lokale mediers afgørende rolle for demokrati og sammenhængskraft i lokalområderne. Det er vores mission. Og det, der driver os hver eneste dag. Vi står bag 15 dagblade, 43 ugeaviser, 4 kommercielle radiostationer, en landsdækkende tale-radio og en lang række nyhedssites og andre digitale brands. Vi har virksomheder, der skaber kommunikation mellem mennesker. Trykkerier og trykformidlere, dealsites, et kommunikationsbureau og distributionsfirmaer, der leverer aviser og pakker til alle adresser 365 dage om året. På alle platforme informerer og inspirerer vi hver eneste dag med vores historier fra der, hvor livet leves. Vi dækker hele Danmark. Vi er en levende organisation med 1500 engagerede medarbejdere med arbejdssteder fra Holstebro til Hovedstaden. Medarbejdere, der hver dag lægger al deres energi, viden og kunnen i at informere, inspirere, kommunikere og underholde.